На кино в бившето кино "Лекс"

На 24 септември от 19.00 часа закритата зала на театър "Любомир Кабакчиев" - бившето кино "Лекс", от южната страна на Община Казанлък, ще се превърне в киносцена. Почитателите на седмото изкуство ще могат да гледат филма „Голата истина за група ЖИГУЛИ”. Участват Михаил Билалов, Филип Аврамов, Димитър Рачков, Герасим Георгиев - Геро, Лилия Маравиля, Ирини Жамбонас, Август Попов, Параскева Джукелова. Филмът разказва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада на върха на славата си. С времето вкусовете на публиката се променят, а бандата е напълно забравена. Един ден всичко това се променя. Неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат отново... Лидерът на групата Фори (Михаил Билалов) се нагърбва със сложната задача да поведе "Жигули" отново към успеха, но с всеки изминал ден мисията започва да изглежда все по-невъзможна, като това води до множество комични обрати.

На 25 септември, отново там и отново от 19.00 часа, ще бъде прожектиран още един български филм - "Като за последно". Участват Васил Банов, Мария Бакалова, Филип Аврамов, Малин Кръстев, Антон Радичев, Китодар Тодоров, Герасим Георгиев– Геро, Яна Маринова, Анастасия Ингилизова. Лентата разказва за едно момиче, което трябва да бъде спасено от самоубийство със силата на любовта и това не може да стане без поредица от комични ситуации. Когато жълтата преса раздухва фалшива сензация, че 70-годишен жив класик е оплетен в брачните мрежи на 23-годишно момиче, няма как да не се появят свещеник заедно с „превъзпитаните“ си питомци от неделното училище в затвора, бивш военноморски капитан в компанията на шеметни старци, враждуващи за наследство сестри и, разбира се, дебело внуче.

Билети могат да се резервират предварително или да се закупят на място преди прожекциите. Цената на един билет е 6 лева.