Любителите на фолклора ще имат възможност да се насладят на песни, танци и богата съпътстваща програма тази година на XVI Национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“. На 27 и 28 август 2022 г. в курортното селище Старозагорски минерални бани ще се състои празникът на народното творчество. Официалното откриване ще бъде на 27 август от 11.00 часа на сцената под боровата сянка в центъра. Детските формации и индивидуални участници ще се представят пред журито и в двата конкурсни дни от 13.00 часа на 1-ва сцена. В неделя програмата и на двете сцени започва от 9.00 часа, а обявяването на отличените участници ще бъде в 15.00 часа.

Безспорно една от най-интересните атракции на събора е селският двор, чието мото е „На селски двор не се кани“, където всеки посетител ще се докосне до автентични занаяти и предмети, възродени от самодейци. Така ще бъде представен колоритът на нашенските традиции, възстановени от родолюбиви българи.

Ще бъде подредена и фотоизложба „Старинни занаяти“, а Хайдушко сборище ще разкрие старинни оръжия. Още много изненади, издържани в дух на родолюбие и съхраняване на народните извори, очакват гостите на събора.