Море и рози: Двама мъже и тяхната дама

Една мисъл ме преследва напоследък и тя е, че артистичният Бургас е избрал да акостира в артистичния Казанлък. И тази изложба, която тази вечер не бива никой да пропуска, е поредното доказателство за това. След лиричните вечери на бургаските поети, гостували на казанлъшките си колеги по перо, идва ред на художниците.

Бургазлията Ненко Чанев представя своите платна заедно с казанлъчанина Иван Гайдаров. На пръв поглед различни стилове, различни техники, различни внушения, но всъщност, една удивителна симбиоза, която грабва погледа с богата палитра от багри, в която като че ли преобладава топлината на червеното, за да ни сгрее в хладните есенни вечери.

Двама мъже – Ненко Чанев и Иван Гайдаров, и тяхната дама – експозицията „Морето и Долината в една изложба” са заедно в Казанлък. Ненко Чанев представя маслени платна, а Иван Гайдаров – акварели. Официалното откриване е тази вечер, 19 септември 2018 година, от 18.00 часа в Културно-информационния център на ул. Искра” 4.

Ненко Чанев е роден на 23 февруари1963 г. в Бургас. Възпитаник е на Националното училище за пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов”- Казанлък. Завършва Националната школа по изобразителни изкуства и монументална живопис „Цанко Лавренов”- Пловдив, през 1982 г. От 1983 участва в почти всички общи, групови и национални изложби. Печелил е много награди и има 21 самостоятелни изложби - живопис и 3 участия в изложби. Майстор на четката с експресионистичен стил и уникално чувство за цвят. Нарисувал е над 4000 картини, стенописи, витражи. Негови творби се намират в много частни колекции в България, САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Австрия, Унгария, Белгия, Гърция, Македония, Сърбия, Румъния и др. Член е на Съюза на бургаските художници, на Съюза на българските художници. Живее и твори в Бургас.


Иван Гайдаров е роден на 25март 1963 г. в Казанлък. Също е завършил Националното училище за пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов” в града на розите. Има 15 самостоятелни изложби. Негови творби се намират в частни колекции в България, Дания, Унгария, Индия, Гърция, Австрия и САЩ.