Младите музикални таланти Александър Тянов и Александър Минев ще изнесат класически цигулков концерт на 11 януари, събота, от 11.00 часа в залата на музей "Чудомир". Преподавател на момчетата е Георги Стойчев. Корепетитор е Румяна Шишкова.

Александър Тянов ще изпълни произведения от Бах, Чайковски, Виенявски, Петър Христосков. В програмата на Александър Минев са включени произведения от Моцарт, Бакланова, Оскар Ридинг.

Името на Александър Тянов е свързано с едно уникално музикално събитие в Казанлък през 2018 година. По време на 9-ия Международен лютиерски конкурс, който за първи път се проведе извън Италия и негов домакин бе Казанлък, 15-годишният тогава Александър имаше изключителния шанс да разсвири оригиналната цигулка „Гуарнери” - Guarneri del Gesu 1742- Ricci. Тя е изработена през 1734 година от прочутия италиански майстор-лютиер Джузепе Гуарнери. Талантливото казанлъшко момче, което през 2020 година ще навърши 18 години, свири от 5-годишна възраст. Той е ученик в СУ "Екзарх Антим Първи".