97 години отбеляза първото техническо училище в Казанлък – днешната Професионална гимназия „Иван Хаджиенов”. Тържеството събра ученици, учители, партньори на училището в системата по дуалното обучение. Както всяка година, така и тази тържеството бе почетено от дългогодишния директор на Механото Христо Гъдев. „Арсенал” АД, първият и най-голям партньор на училището в сферата на професионалното образование, бе представен от инж. Владимир Чучумишев, ръководител-направление „Образование и квалификация”, дългогодишният инженер-конструктор инж. Николай Куцаров и инж. Петко Кърлешев. От името на генералния директор на дружеството инж. Николай Ибушев на директора на гимназията Мариана Демирева бе връчена книгата „1001 причини да се гордеем, че сме българи”, която започва с представянето на „Арсенал”.



По време на честването бяха поднесени цветя пред паметника на патрона на Механото Иван Хаджиенов, където на почетен караул бяха гвардейците от Осмия ученически гвардейски отряд, поднесени бяха изпълнения на Трети ученически духов оркестър, на фолклорния състав и китарно изпълнение. Директорът Мариана Демирева връчи и отличията „Почетен хаджиеновец” – на Момчил Тодоров, бивш възпитаник на гимназията, който подкрепя финансово най-добрия зрелостник на гимназията вече трета поредна година, и на Тони Алексиев. До момента носители на званието са трима арсеналци – инж. Николай Ибушев, инж. Владимир Чучумишев и инж. Николай Куцаров.

Със званието „Достоен хаджиеновец” бяха отличени двама възпитаници на училището – Катрин Евтимова, която спечели първо място в националното състезание по заваряване и беше единственото момиче в мъжката надпревара, и Петко Владов, председател на Ученическия съвет на Механотехникума.

След тържествената церемония в двора на гимназията учениците проведоха традиционния вече "Парад на професиите" по улиците на Казанлък под мотото „Креативни, технични, различни”.