"Мечката и други разкази" или как се остава жив...

"Мечката и други разкази" или как се остава жив след срещата с Живота... За това ще разберете в сряда, когато в Казанлък идва писателят Калин Терзийски, за да представи своята книга "Мечката и други разкази".

"Всяко дете расте с вълшебните приказки за горските обитатели, които са разказани с много любов от неговите баби или родители. В тях винаги присъстват заекът, вълкът, лисицата и мечката, която е символ на мъдрост, майчина грижа и доброта. Първият разказ е писан по българската народна приказка за мечката, дърваря и лошата дума, която остава за цял живот. Затова реших да озаглавя сборника "Мечката и други разкази". Но това е приказка, разказана, например, от австрийския невролог и психолог Зигмунд Фройд. Всеки от нас носи много личности, много гласове от миналото - един път е гласът на строгата мама, на благия татко, на мъдрия дядо, които гласове се дооформят от нашите мисли и чувства, но те са като хор", споделя Калин Терзийски в кратък анонс за своята книга, с която гостува на казанлъчани.

Това не е книга за развлечение и забавление, а едно задълбочаване, което носи прозрение на читателя. "Четенето трябва да е свещенодействие, израстване на личността", добавя още писателят, който освен, че е автор на разказите в сборника, е и художник на корицата и издател на книгата.

Срещата с Калин Терзийски и неговите разкази за Мечката и срещата с Живота е на 10 октомври, сряда, от 18.00 часа в ЛХМ "Чудомир".