„С коледни песни, усмивки, чай и трудолюбие заедно с децата от школа „Арт линия” сътворихме произведения на изкуството с техниките стъклопис и декупаж, които ще бъдат включени в Благотворителния коледен базар за подпомагане на животните ''Ангелска надежда'', е написала във Фейсбук профила си Светла Колева, бивша възпитаничка на школата „Арт линия”. Идеята й идва спонтанно при разчистване вкъщи, когато непотребните стъклени буркани й подсказват, че могат да се превърнат в произведения на изкуството и да намерят съвсем практично приложение. Светла решава да привлече децата от школата за благотворителна кауза, в каквито тя неведнъж се е включвала по време на своето обучение в "Арт линия". Избира да бъдат подпомогнати пострадали и изоставени животни в Казанлък. „Ако децата бъдат научени да бъдат състрадателни към животните, те ще бъдат състрадателни и към хората”, смята младата художничка, която е правила и други кампании в защита на животните.

Коледният базар, в който малките художници от „Арт линия” се включват с огромен ентусиазъм, ще се проведе тази събота, неделя и понеделник, 14, 15 и 16 декември, в магазина за художествени материали „Плама арт”, срещу Универмага. Над 50 са изделията от стъкло, основно шишета и буркани, които децата са превърнали в приказни сувенири, защото вярват, че техният жест ще бъде коледното чудо за друго малко същество.

Средствата от Благотворителния базар „Ангелска надежда” ще бъдат предоставени за лечение на пострадали при инциденти животни – кучета и котки, настанени във фондация „Анимал хоуп”. Паралелно с това, върви друга коледна кампания „Подари консерва”, която е за осигуряване на храна за бездомните кучета, настанени в Общинския приют. Тя също е по инициатива на фондация "Анимал хоуп", чийто председател Ивелина Недкова уточни, че даренията от хранителни продукти за бездомните животни могат да се оставят в зоомагазин „Сома” или да се носят на място в приюта. Това ще бъде техният подарък за празниците, осигурен от благородни хора.