Курсанти от Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия са на производствен стаж в „Арсенал“ АД. Посещението е част от учебната програма на специалността „Авиационно въоръжение“ в четвърти курс. Младежите придобиват по време на обучението си и гражданска специалност – „Автоматика, информационна и управляваща техника“.
„В следващите дни тук ще бъдат проведени 30 учебни часа, в които нашите възпитаници ще придобият повече информация и знания за специалната продукция, част от която ще ползват след завършването си. Започваме с посещението на музея, за да се запознаем с историята и традициите на най-голямото машиностроително предприятие у нас, с който имаме дългогодишно и ползотворно сътрудничество. Лично аз, за първи път посетих завода през 1979 година, когато бях курсант в трети курс“, сподели доцент д-р инж. Кольо Колев, преподавател във ВВУ „Георги Бенковски“.
Той води лекциите по няколко специализирани предмета, сред които са „Аеродинамика“ и „“Авиационни средства за поразяване“. Доцент Колев и неговия колега гл. асистент д-р инж. Стойко Стойков са ангажирани с методиката на обучението по време на стажа.