Купата „Експерти за Казанлък“ спечели отборът на Пловдивския технически университет
На първото студентско състезание за Купа „Експерти за Казанлък“ победител в крайното класиране стана отборът на Технически университет - София, филиал Пловдив. Студентите от Пловдивския технически университет спечелиха купата, връчена им от заместник-председателя на групата общински съветници „Експерти за Казанлък“ Янко Запрянов, директор "Технологично и иновационно оборудване" на "Арсенал" АД.

При изключително оспорвана борба премина пролетното спортно състезание между двата отбора - на студентите от Технически университет-София, филиал Пловдив и студентите от Технически колеж – Казанлък, като капитани на отборите бяха отговорниците на групи. В надпреварата участваха общо 111 бъдещи инженери. От Пловдивския технически университет взеха участие 51 души – 45 студенти бакалаври и 6 студенти магистратура, с капитан на отбора Янко Николов. От Техническия колеж участваха 27 второкурсници с отговорник Милен Дунков и 33 първокурсници с отговорник Кристина Мачкова.


Нахъсани за победа, двата академични отбора се надпреварха в дисциплините крос, футбол, волойбол, народна топка и теглене на въже. При кроса отборен първенец стана Технически университет – София, филиал Пловдив, на второ място е Технически колеж - Казанлък.
Индивидуалните победители в бягането при дамите са Светослава Райчева - спечелила първо място с най-добър резултат, следвана от Ваня Николова, класирала се на второ място. И двете са студентки по Стипендиантската програма на „Арсенал“ АД към Пловдивския технически университет. След контестация, подадена от отбора на Технически колеж - Казанлък, третото място бе отредено на Валентина Рибникова от Колежа.
При мъжете кросът бе спечелен от Диян Баев от ТУ-София, филиал Пловдив, следван от двама студенти от Техническия колеж – Йордан Йорданов, чийто резултат му отреди второ място, и Жан Колев – с трето постижение в бягането.

В състезанията по футбол, волейбол и народна топка отборът на Технически университет – София, филиал Пловдив спечели първото място. На точка след него се наредиха състезателите от Технически колеж – Казанлък. При тегленето на въже тактиката на студентите от Техническия колеж бе по-добра и те успяха да обърнат резултата в своя полза. Така те изпревариха състезателите от Пловдивския технически университет и се класираха на първо място.

Експертът Янко Запрянов връчи купата на отбора победител, както и грамоти на класиралите се в отделните дисциплини студенти, като им пожела здраве и успехи в учението, в работата и в личния живот. "Първото студентско пролетно състезание за Купа „Експерти за Казанлък“ премина при огромен интерес и с истински спортен хъс. Така то на практика доказа народната поговорка „Здрав дух – в здраво тяло“, подчерта още Янко Запрянов.

Съдийската комисия, която професионално ръководи турнира и отсъди крайното класиране, бе съставена от доц. д-р Валентин Владимиров, ръководител-катедра „Физическо възпитание“ в ТУ-София, филиал Пловдив, и Владимир Владимиров, асистент и докторант в същата катедра.

След състезанието двата отбора показаха истинско спортсменско отношение и приятелски се поздравиха.