Успешно приключи едногодишният проект на казанлъшката фирма „Бунекс“. Проектът е за подобряване на работната среда и осигуряване на безопасни условия на труд. Той се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и бе осъществен в периода юни 2017 – до 30-ти ноември 2018 година.

Целта на проекта № BG 05M90P001-1.008-1358-C01, чиято стойност е 30 хиляди евро е да се осигурят безопасни и здравословни условия на труд за 7-те работещи във фирмата. За целта и със средства на проекта е ремонтирано специално помещение, което е превърнато и оборудвано в битова зала за почивка и хранене за персонала. Залата разполага с всичко необходимо за спокоен и топъл обяд и приятен отдих, съчетавайки полезното с приятното: телевизор, фитнес уреди и мини тенис на маса, климатик, кухненско оборудване, кът за отдих. Със средства по пректа са закупени лчини предпазни средства за работещите във фирмата, в това число са създадени и условия за изолиране на различни температурни зони.


В продължение на една година също с пари от проекта фирмата е осигурявала и безплатен транспорт до и от работното място за трима от своите работници, живеещи извън Казанлък.

Приключилият проект е първият спечелен проект с европейско финансиране за фирма „Бунекс“, чийто собственик е Мустафа Джавер.Той и работниците във фирмата изразиха задоволство и удовлетворение от създадените придобивки за всички тях, благодарение на европомощта. Фирмата е създадена преди 12 години и се занимава с производство на замразени теста и кроасани.
Производствената й база се намира в Индустриалната зона на Казанлък.*Платена публикация