Кметът на Казанлък Галина Стоянова да отговори как се чисти община Казанлък от снега и как е определена фирмата за зимното поддържане на четвъртокласната пътна мрежа. Това питане е депозирал в Общинсикя съвет ан Казанлък Пламен Караджов- председател на групата съветници на БСП в местния парламент, съобщават от Пресцентъра на БСП в област Стара Загора.

Питането му е направено съгласно чл. 33, ал.1, т.4 и ал. 2 от ЗМСМА във връзка с чл. 107 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Казанлък. Мотивът за въпросите на Караджов е състоянието на казанлъшките улици в послединте дни и труднопроходими пътища между населените места заради паданлия сняг.

В питането си общинският съветник настоява да получи отговор на въпроса дали фирмата, с която е подписан договор за четвъртокласната пътна мрежа има специализирани коли и какво представлява посочената цена на 4 броя комбинирани снегопочистващи машини (19 600 лв. без ДДС на месец) - вноска за закупуването им ли е или е наем за престой? Караджов очаква Общината да представи талон за собственост или договор за наем, както и информация кой чисти улиците на град Казанлък.

Мотивът на съветника е, че "гражданите искат да знаят кой отговаря и контролира снегопочистването, каква е законовата процедура, с която е поканена единствената фирма-изпълнител за зимното поддържане на градската пътна мрежа в община Казанлък за 2016г./2017г.”




Общинският съветник е изискал констативните протоколи на контролиращите качеството на извършените дейности по зимното поддържане и снегопочистване на четвъртокласната и градската пътна мрежа в община Казанлък за осем дни (6, 7, 8, 11, 12, 16, 17 и 18 януари т.г.). Старейшините на БСП очакват да чуят колко струва снегопочистването в общината по дни и колко е общо стойността към датата на заседанието на ОбС, считано от 1 януари.


сн: Областен съвет на БСП

на сн. Пламен Караджов


По- рано през деня от Пресцентъра на Община Казанлък съобщиха, че до момента в борбата със снега и поледицата по общинските пътища и пътните артерии в град Казанлък Общинското предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата” е използвало 700 тона пясък и 250 тона сол. Според информацията на Общината, всяка нощ от 2 часа започва опясъчаването на основните пътни платна, за да може още първите автобуси да се движат безпрепятствено до предприятията и населените места в община Казанлък, както и да не бъде затруднен достъпът до детски градини и ясли, училища, лечебни и здравни заведения, домове за възрастни хора, социални центрове, детска млечна кухня.

Техниката, с която разполага Общинското предприятие, са 7 трактора с гребла и 4 опясъчителя.

Пак оттам декларираха,че "всички пътища в община Казанлък са проходим при зимни условия".