Ние търсим успешните хора за състава на новия Общински съвет на Казанлък. Щом е успял, значи може много неща да дадеш на това общество.


Така представи листата с кандидати за общински съветници от местната коалиция „Алтернативата на гражданите“инж. Янко Запрянов, на среща с избиратели в Овощник.
Той е втори в листата на кандидат- съветниците от „Алтернативата на гражданите“ за новия състав на местния парламент на Казанлък и досегашен общински съветник в три поредни мандата на Експерти за Казанлък.
Пред гражданите на едно от най- големите села в община Казанлък, той обобщи направеното и приноса на представителите на Експерти за Казанлък, запозна избирателите с механизма, по който гражданството и техните представители в Съвета и местната власт могат да си бъдат полезни, за да се решават неотложните проблеми на дадено населено място.


„Без подкрепата на Общинския съвет нищо съществено не може да се случи в общината и кметът практически е с вързани ръце. Всички важни въпроси ,касаещи хората, се решават в Общинския съвет. Затова ние търсим успелите хора и ви предлагаме такива. Щом си успял, значи може много да дадеш на това общество“.
Това каза още Янко Запрянов пред жителите на Овощник.


В срещата участваха и: най- младият член на коалицията „Алтернативата на гражданите“ и кандидат за общински съветник Георги Даскалов, преподавател по физика и химия в ПГ „Иван Хадиженов,“, една от емблемите на казанлъшкия синдикализъм Атанас Бозов, лидерът на КТ„ Подкрепа“ в „Арсенал“ Любомир Лалев, всички кандидати за общински съветници от „Алтернативата на гражданите“.
Срещата на експертите от „Алтернативата на гражданите“ уважиха и двама от настоящите кандидат кметове на Овощник, от партиите ГЕРБ и БСП.


Пред представителите на „Алтернатива на гражданите“ жителите на Овощник поставиха сериозни въпроси, нерешени до настоящия момент от местната власт: за нуждата от пътно-транспортна схема, която да обозначи и местата за пътна маркировка, нужна за безопасното движение в населеното място, въпроси за фианансиранеот на населените места от общината, стабилността на местната икономика, новата крупна инвестиция в района до минералните бани и необходимостта от изграждане на велоалея от Овощник до Казанлък.
Сериозен дебат предизвика и въпросът за професионалното образование и необхоимостта от реано обучени кадри за местната икономика.


Жителите на Овощник благодариха на кандидатите за общински съветници от Алтернативата на гражданите за оказаната от тях финансова помощ при ремонта на пенсионерския клуб в селото.


В качеството си и на представител на най- голямата фирма в региона и най- голям работодател в страната – „Арсенал“ Янко Запрянов каза, че благодарение именно на „Арсенал“ ситуацията с малкия бизнес в Казанлък и общината се е стабилизирала.
Всеки месец, само от „Арсенал“ под формата на ваучери в търговската мрежа на Казанлък влизат над 8,5 млн. лева.


Търсим успелите хора и предлагаме такива.

„Алтернативата на гражданите“
номер 70 от бюлетината за общински съветници


* Купуването и продаването на гласове е престъпление!