Кметът Галина Стоянова с поздрав за празника на "Арсенал"

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова изпрати поздравителен адрес до "Арсенал" в лицето на неговия генерален директор инж. Николай Ибушев и всички работещи в най-голямото машиностроително предприятие в региона и в България.

В него се казва:

УВАЖАЕМИ Г-Н ИБУШЕВ,

УВАЖАЕМИ АРСЕНАЛЦИ,

Днес Вие отбелязвате 143 години от Вашата история, която поставя началото на българската отбранителна индустрия в страната. 97 от тях са пряко свързани с нашия град. Впечатляващ извървян път в ключов за националната сигурност отрасъл, неразривно свързана с живота на Казанлък! Какво по-голямо доказателство за прозорливост, стабилност и неотклонно преследвани цели?!

Издържали тестовете на времето, сега Вие можете да се поздравите с голям авторитет у нас и по света, надежден партньор, но и коректен работодател, достигнал най-големите мащаби в страната, с грижа за над 10 000 жители от региона. Това задължава, но е повод и за заслужена гордост!

За всички нас е ясно, че "Арсенал" е Казанлък и Казанлък е "Арсенал". Ето защо, за всички ни е важно да сте здрави, все така целеустремени и успешни! За да пишем заедно славната история на красивата Долина и нейните благословени жители!

Честит празник!

С уважение,

ГАЛИНА СТОЯНОВА

Кмет на община Казанлък