Казанлъшки деца се борят в конкурс на ИКЕА

12 казанлъшки деца, възпитаници на Школата за изобразително и приложно изкуство „Арт линия”, се включиха в арт състезанието „Вълшебен конкурс за деца и техните фантастични приятели“, организиран за шеста година от IKEA. Творбите на победителите ще имат невероятния шанс да се превърнат в приказни играчки. От Казанлък участници в конкурса са Християна Димитрова -7 години, Катерина Лазарова - 8 г., Фиара Алимова - 8 г., Петър Маджаров - 6 г., Йоана Митова - 6 г., Дарена Радкова - 6 г., Стилян Стойнов - 12 г., Весела Дончева - 6 г., Елис Топчиева – 9 г., Росен Иванов - 10 г., Мария Желева - 8 г., Тервел Гочев - 11 г.

До 17 ноември бе срокът за регистрация на децата и техните творби, а от 18 до 24 ноември е срокът за гласуване на сайта на IKEA - ikeaplay.bg, като в секция „Галерия” на сайта могат да се разгледат всички творби, но се гласува само за една рисунка.

Тази година финалистите от България ще бъдат 15, като първите победители ще бъдат трите рисунки, събрали най-много гласове, а специално жури ще избере останалите 12. Финалистите ще бъдат обявени на 9 декември 2019 г. на IKEA.bg и на Facebook страницата на фирмата. Техните рисунки ще участват на финалния етап на конкурса в ИКЕА - Швеция.

През 2019-а година конкурсът е част от инициативата „Време е за игри и добрини“, която подкрепя правото на всички деца да играят повече всеки ден.