Казанлъшка делегация развя българското знаме в Калейчи По покана на кмета на община Муратпаша Юмит Уйсал, на шестия Фестивал на стария град в Калейчи гостува делегация от Казанлък, водена от кмета Галина Стоянова. Тя е придружена от заместник-кмета Ахмед Мехмед и кмета на село Долно Изворово Ферид Бекиров, информира общинският пресцентър.
В приветствието към участниците в събитието домакинът споделя: "Нашият стар град Калейчи, разположен в Муратпаша - сърцето на Анталия, е на 3500 години. За всички нас е много важно древните градове да бъдат съхранени солидарно и да бъдат предадени на бъдещите поколения. Тази година провеждаме Шестия Фестивал на стария град Калейчи за създаване на мрежа между древни градове, която да подсили тази солидарност.“, заявява Юмит Уйсал.

Във фокуса на международния форум, който се провежда между 14 и 17 октомври, с участието на 35 града от 21 държави, са правата на хората да се възползват от културни ценности. Община Казанлък участва в арт проявите, които се проведоха по улиците и пътищата на Калейчи, под формата на тържествено фестивално шествие, в поредицата от срещи на тема „Епични и героични истории на живите стари градове“, които целят запазване на автентичния облик и съхраняване на древната култура и културно-историческо богатство на отделния стар град.
Калейчи се намира в центъра на курорта на Турската ривиера - Анталия. Той е изпълнен с древни забележителности, красиви дървени къщи, градени преди векове, някои от които – възстановени. Калейчи означава „ограден град“, макар вече портите и стените отдавна са останали в миналото. Основно перо в икономиката е туризмът.