От името на Коалиция „Алтернативата на гражданите” цветя поднесоха общинските съветници инж. Владимир Чучумишев и юристът Иван Иванов

Деца, ученици, млади семейства с малки деца, граждани на различна възраст, общински съветници, представители на общинска администрация, на културни институти, директорите на двата големи музея в града, представители на патриотични и родолюбиви организации поднесоха цветя и се поклониха пред паметта на Апостола по повод 151 години от неговата гибел. Отбелязването на годишнината традиционно се състоя пред паметника на Васил Левски в едноименния парк на Казанлък.

Кошница с рози и хризантеми в бяло – цветът, символизиращ чистотата на идеала, на който посвети живота си един от най-свидните български синове, поднесоха общинските съветници от Коалиция „Алтернативата на гражданите” – Казанлък, инж. Владимир Чучумишев, председател на групата съветници, и юристът Иван Иванов.

В своето слово директорът на ИМ „Искра” д-р Момчил Маринов акцентира върху делото на Апостола, който е надминал своето време по далновидност и идеи за постигане на върховната цел – „чиста и свята република”. Той цитира думите на проф. Петко Петков, казанлъчанин, който казва: „Левски е живият дух на България". Както и в предходни свои слова, д-р Маринов не пропусна да припомни думите на Апостола: „На такива хора дай работа - разсъдителни, постоянни, безстрашни и великодушни”.