Казанлък е домакин на VIII Национален открит турнир за спортни танци

VIII Национален открит турнир за спортни танци започва на 10-ти ноември в Казанлък. Символичен домакин е спортна зала "Багира"и Клуб по спортни танци "Киара-Н", който е и основен организаторо на турнира, заедно с Националната федерация по спортни танци и Община Казанлък.

В турнира среща си дават най- добрите танцови двойки на България в различни групи и класове.

Очакват се спортни двойки от 30 клуба от страната, на възраст от 10 до 22 години. Входът за зрителите е 5 лева, като за ученици, студенти и деца е безплатен. В 17 часа започва и официалната част.

Националният турнир ще бъде открит от първата българска танцова двойка, класирала се на 11 място в света преди дни на състезание в Румъния. Това са 14 годишните Християн Въгляров и Виктория Петрова, шампионите на България за 2018. и за 2017 година. Те ще направят специален танцов жест за всички участници в VIII Национален открит турнир за спортни танци и Кръг от Купа България в събота, когато стартира спортното състезание в Казанлък”, каза ръководителят на клуба-организатор „КИАРА – Н” Николай Тенев.

Само преди дни Танцов клубът „Киара – Н” изведе за първи път България в световната класация по спортни танци на 11 място с изпълненията на двамата възпитаника на танцовата школа.

Първата българска танцова двойка класирала се на 11 място в света преди дни на състезание в Румъния ще открие националния турнир по спортни танци в Казанлък.

„14 годишните Християн Въгляров и Виктория Петрова, шампионите на България за 2018 г и за 2017г., ще направят специален танцов жест за всички участници в VIII Национален открит турнир за спортни танци и Кръг от Купа България в събота, когато стартира спортното състезание в Казанлък”, каза ръководителят на клуба-организатор „КИАРА – Н” Николай Тенев.

„Чрез двойката-шампион България се класира на 11 място за първи път в тази възрастова категория. Радостта ни е все още голяма, постигнахме целта си да достигнем до полуфинал на световно първенство в конкуренция от 67 танцови двойки от 41 нации – шампиони и вицешампиони в тези държави”, сподели удовлетворението си Тенев след състезанието в гр.Сибиу. Той, заедно с треньора Антония Каярова, още посрещат поздравления на колеги и приятели от световния спортен пробив за страната.