Чаровната Катрин Евтимова от ПГ „Иван Хаджиенов“ прибави още една награда към колекцията си – златен медал и шампионската титла във футболната надпревара при жените, която спечели заедно със своите съотборнички от ЖФК „Локомотив“ Стара Загора. В края на миналата седмица „Локо“ разгроми с 5:0 гостуващия тим на „болярките“ от „Етър“, в последен мач от шампионата. Така Катрин вече има пълен комплект от медали – бронзов, сребърен и златен, спечелени в последните три последователни години.
По футбола се запалва от най-ранна възраст. Първо в Копринка, където играе с момчетата, после в школата на „Арсенал“, а в старозагорския тим е от четири години. Първоначално играе като крило, после застава на вратата. Навсякъде е максимално ефективна. Умелото ръководене на защитата в последния сезон при жените има ясно изражение – отборът ѝ печели титлата, реализирайки над 100 гола във вратата на противниците, допускайки по-малко от десет попадения, без нито една загуба. До последният момент конкуренцията на „Локо“ с тима на НСА е много голяма, но отборът завършва с три точки преднина.
„Тази година ми върви“, сподели Катрин. 11-класничката от специалност „Мехатроника“ взе приза за „Най-добър млад заварчик“, като бе единствената дама, участник във финалния кръг на надпреварата. Тя получи и званието „Почетен Хаджиеновец“ на празника на професионалната гимназия. Отскоро има и шофьорска книжка, с което ще улесни придвижването си до Стара Загора. Защото тренировките продължават със същата интензивност. ЖФК „Локомотив“ ще гони още един трофей – „Купата на България“ при жените. Турнирът започва на 18 юни. Другата новина е, че догодина клубът може да участва и в женската „Шампионска лига“, документите за което са вече подадени.
„Обичам предизвикателствата и когато се заема с нещо, искам то да стане по най-добрия начин. Щастлива съм, че вложените от мен усилия не бяха напразни. Интересът е първото нещо, което те мотивира да започнеш нещо, но той не е достатъчен. С постоянство, упоритост и труд – всичко може да се постигне. Това научих от футбола, който е колективен спорт и не зависи само от един от играчите. Училището и практиката ми в „Арсенал“ АД са също много силен стимул за мен. Може би, шанса ми е и в моите учители и треньори, които допълнително ме мотивират да преследвам до край целите си. На тях искрено благодаря“, сподели Катрин.
Къдрокосата чаровница със сигурност я чакат още много радостни събития. Нека и пожелаем успех!