„Кармен“ на сцената на Операта

На 16 февруари от 19.00 часа на сцената на Държавна опера – Стара Загора, ще бъде представена операта „Кармен“ от Жорж Бизе. В ролята на Кармен е очарователната млада оперна певица Даниела Нинева. Сценичната адаптация на спектакъла е на Огнян Драганов, диригенти са участниците в Международния майсторски клас за диригенти на Маестро Деян Савич, хореографията е на Силвия Томова.

В другите роли зрителите ще видят Дон Хосе - Георги Динев, Ескамилио - Валери Турманов, Микаела - Емилия Джурова, Цунига - Евгений Арабаджиев, още Любомир Петков, Яница Нешева, Камелия Стойчева, Бранимир Недков, Ивайло Йовчев.

Творческият екип обещава завладяваща интерпретация на едно от най-обичаните заглавия в оперната литература.

Даниела Нинева завършва Музикалната академия в Акуила, Италия. Обучението си при Райна Кабаиванска започва през 2014 г. в майсторския клас в Нов български университет и продължава в Института „Веки-Тонели“ в Модена. Лауреат е на конкурса Rotary Club Teramo Est и на конкурса за млади оперни певци на Европейската общност в Сполето. Дебютирала е в Театро Манчинели в Орвието, Софийската опера и балет, Театро Джан Карло Меноти в Сполето. От миналата година Даниела Нинева е солист на Държавна опера - Стара Загора.