Кардиолог и мениджър са предложенията на кмета за „Почетен гражданин на Казанлък”

Кардиологът д-р Бойчо Бойчев и прокуристът на „М+С Хидравлик” Владимир Спасов са предложенията на кмета на община Казанлък Галина Стоянова за удостояване със званието „Почетен гражданин на Казанлък” за 2023 година. Това обяви самата тя на пресконференция с журналисти във връзка с провеждането на 120-ото издание на Празника на розата в града.

Д-р Бойчо Бойчев

Владимир Спасов

Кметът мотивира своите предложения, давайки висока оценка за заслугите към града и гражданите на Казанлък на д-р Бойчев и на Владимир Спасов. По думите й, д-р Бойчев е доказан специалист в областта на кардиологията, радва се на огромно уважение от страна на пациентите и колегите си. Негова е огромната заслуга за разкриване на модерен медицински кардиоцентър в Казанлък. За второто си предложение - прокуриста на "М+С Хидравлик", кметът Стоянова подчерта, че е млад и перспективен ръководител със заслуги за развитието на индустрията в града. За своите мениджърски постижения Владимир Спасов стана победител в националния конкурс „Мениджър на годината” за 2022 година.

Срокът за подаване на предложения за „Почетен гражданин на Казанлък” е до 20 април т.г. Могат да се предлагат личности от града от страна на кмета, на общинските съветници и на граждани, представили подписка с определен брой подписи на жители на общината. Тържествената сесия по удостояване със званието тази година ще бъде на 2 юни.