Томболата за оригинална китара „Киано“ върви с пълна сила на ул. „Искра“. В специално оформен павилион всеки казанлъчанин и гост на града може да попълни бланка с имената и координатите си и да я пусне в прозрачната урна, с което заявява своето участие в томболата за изящния инструмент. Както вече писа сайтът zakazanlak.bg, китарата „Киано“, част от сигнатурната серия фюжън китари на казанлъшката фабрика за струнни и щрайхови инструменти „Кремона- България“ ЕООД, е разработена заедно с китариста Луло Райнхард. Инструментът ще намери своя късметлия утре вечер, 28 август, като името му ще бъде изтеглено по време на заключителната част на тазгодишното издание на джаз фестивала в Казанлък. Тогава с виртуозните си изпълнения ще зарадва публиката квартетът на Луло Райнхард и Андре Кренгел.

Самият Луло Райнхард, който е племенник на световноизвестната джаз легенда в стил „джипси суинг“ Джанго Райнхард, лично ще подари на късметлията по време на концерта китарата със свой автограф.


С тази своя инициатива „Кремона- България“ за втора година показва подкрепата си към организирането на стойностна музикална проява, каквото е джазфестът в града.

За участие в томболата може да се изпрати и информация с име, имейл или телефон на фирмената електронна поща factory@kremona.com или на фейсбук Kremona Factory.