Казанлъчанката Соня Ченешева и други нейни съграждани канят на среща тази вечер от 18 часа кмета на община Казанлък Галина Стоянова. Поканата за срещата е разпространена през социалните мрежи и Фейсбук. Срещата е насрочена в ресторант "Куикли" от 18 часа днес. Повод за нея е вчерашния масов бой по обед между млади роми заради момиче, станал в центъра на Казанлък и превърнала града ни отново в обект на новина и то с отрицателен знак.


Поканата към кмета е обявена като "покана за разговор на кафе", на което да се обсъди все по-нарастващият проблем с ромите в града и какви мерки общината има намерение да предприеме.

Преди време Ченешева бе инициатор и на флашмоб до ромския квартал "Кармен", заради нападенията на роми над водачи на МПС. Към момента няма информация дали кметът ще уважи поканата за кафе и как точно е уведомен.

Поканата на гражданката Соня Ченешава кани и всички граждани, на които не им е безразлично какво става в Казанлък и как е осигурена сигурността на гражданите по отношение на ромските набези.