Избраха казанлъчанка в управата на Съюза на българските филателисти

Казанлъчанката Маргарита Папукчиева бе избрана в Контролния съвет на Сдружение „Съюз на българските филателисти“. Общото събрание на Съюза, което има ранг на конгрес, се проведе през уикенда в Пловдив, в залите на хотел „Санкт Петербург“. Присъстваха 48 делегати от цялата страна. Форумът бе открит от 95-годишния Величко Хубчев, един от най-възрастните председатели и доайени на филателното дружество в Града под тепетата.

Спас Панчев с доайена Величко Хубчев

Форумът започна с тържествено награждаване със златна значка на Съюза на филателистите в България на дългогодишни деятели, участници в международни изложби, ветерани, организатори.

След задължителните точки в работата на Събранието като отчет на Управителния съвет, доклад на Контролно-ревизионната комисия, бе направен избор на нов Управителен съвет и нова Контролно-ревизионна комисия и бе приета Програма за дейността на Съюза за следващите 5 години - 2021-2026. За председател на УС бе преизбран Спас Панчев, а Казанлък има свой представител в контролния орган на Сдружението в лицето на Маргарита Папукчиева. Тя е известна в града на розите със своята колекционерска страст, запалена още от ученическите й години от нейния баща Иван Папукчиев. Колекциите й са уникални, а представените на изложби печелят отличия, включително и международно признание.

За интереса към филателията на Маргарита Папукчиева можете да прочетете на линка: https://www.zakazanlak.bg/strgaloto-10/edin-kufar-s-medali-pazi-margarita-papukchieva-4403?fbclid=IwAR0TJSvojTvfWlGavRFd9bSsODUwOK8p_65gHNFvbW0Zf4ANAYZycSc24jE