15 иракски служители с различни полицейски чинове чинове ще получат своите дипломи за успешно проведено обучение в Полицейската школа в Казанлък, която е част от Академията на МВР в София.
Церемонията ще е в петък, 16-ти август, в двора на Школата.
Полицейските служители са с различни чинове и след завръщането си в родината ще работят в тамошните полицейски подразделения.
На официалната церемония за първи път ще присъства и висш дипломат от Посолството на Ирак в България- Джасим Мсауил - пълномощен министър, постоянен пратеник за управление на Посолството на Република Ирак в България.


По информация на zakazanlak.bg, групата от 15 полицейски служители е четвъртата поред, която се обучава в Полицейската школа в Казанлък за последните 4 години. Обучението е по линия на двустранни спогодби между вътрешните министерства на двете страни.
Визитата на Н. Пр. Джасим Мсауил в Казанлък е първото по рода си.
Освен, че ще уважи официалната церемония по полагането на клетва, дипломатът ще посети и културно-исторически забележителности в района.


България има посолство в Ирак от 1958 г., когато са установени дипломатически отношения между двете страни, до февруари 2003 г., когато българските дипломати са евакуирани преди военната операция за свалянето от власт на Саддам Хюсеин.

От 2006 г. България има посланик, който е със седалище в София. Ирак има посолство в България от 1969 г.