Интересни събития в библиотека „Искра”

Общинска библиотека „Искра” е домакин на поредица инициативи, организирани по повод Европейските дни на наследството.

Началото е на 16 септември, когато започва филмовият маратон „Естетика и размисъл в европейското кино”. До 20 септември от 10.00 и от 17.00 часа в отдел „Изкуства” ще бъде прожектиран филм от европейското кино.

От 17 септември до 7 октомври 2019 г. във фоайето на втория етаж на библиотеката ще бъде представена фотоизложба "Човешкото лице на четенето".

В периода 19 септември -10 октомври 2019 г. е документалната изложба "Родолюбци по дух, европейци по мислене. Казанлъшката Дружба "Розова долина".Мястото - отдел "Краезнание".

Фотоконкурсът "Европейското културно наследство през погледа на пътешественика" ще се проведе от 19 септември до 10 октомври в отдел „Заемна за възрастни”. Това е арт състезание, чиято цел е споделяне на впечатления от посетени културни дестинации.

Детско-юношеският отдел домакинства арт работилници за деца и възрастни "Фабрика за мечти". Тя ще се проведе от 25 до 28 септември.

На 26 септември казанлъчани ще вкусят от „Екзотиката на кафето”. Инициативата е съвместна с "МЦР -Взаимопомощ" и ще започне в 10.00 часа в отдел "Изкуства" на библиотека „Искра”.