Гаф с постановката на Младежкия театър „Разделям двойки по домовете” в Казанлък на 6 юли разочарова казанлъчани. Рекламираният от доста време и очакван в града спектакъл не се състоя. Почитателите на театралното изкуство дълго време стояха пред заключените врати на ДК „Арсенал”. Липсваха афиши на постановката, както и каквато и да е бележка, че тя се отменя по някакви причини.

По думите на директора на ДК „Арсенал”, от Младежкия театър никой не ги е уведомил, че трупата няма да гостува на Казанлък този ден и се наложило те сами да търсят връзка с хората, отговарящи за това в театъра в София. За да разберат, че представлението няма да се състои.

От организаторите на театралните постановки в Казанлък, познати на почитателите на Мелпомена, стана ясно, че външни организатори са продавали билети, такива са били продадени и на касата в Културно-информационния център на ул. „Искра” 4. Но никой не е бил уведомен за отлагането на постановката.

Потенциалните зрители на „Разделям двойки по домовете” се посуетиха известно време, чудейки се какво да правят. След като стана ясно, че представление няма да има, започнаха да се питат дали някой ще им върне парите за закупените билети и поне така да компенсира провалената им вечер. Цената на един билет е 12 лева и всеки би искал да си възстанови сумата при положение, че няма вина за несъстоялото се представление. Само че няма кой да им обясни каква е ситуацията.


Оказа се, че билетите, закупени от Касата на Информационния център, ще се приемат обратно от понеделник в рамките на работното й време, а парите ще бъдат връщани. Но имало и организаторка, непозната за хората, която също продавала билети, предимно по предприятия. Къде да я търсят, никой не знае към момента. Вероятно тя отново ще обиколи същите места, за да реши въпроса с билетите и парите. Най-точен отговор може да даде Младежкият театър, само че в почивните дни посочените на официалния му сайт стационарни телефони не отговарят.