И в Казанлък  искат оставка на вицепремиера Симеонов

Казанлък става част от националните протести, в които се настоява за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Повод за тях станаха изречените от него по адрес на протестиращите майки на деца с увреждания обидни думи.

Протестът в града се инициира и организира от ПП "Възраждане" и е насрочен за четвъртък, 8-ми ноември, от 18 часа на площад "Севтополис".

Позицията на "Възраждане" е за незабавна оставка на вицепремиера, а мотивите за това сапосочени в разпространено до медиите изявление. От него става ясно, че "Възрожденци" искат Симеонов да си тръгне от поста, заради "очевидната пълна неговата пълна безотговорност, некомпетентност и невъзможност за справяне с проблемите на демографската криза, превръщането му в символ на най-безскрупулното и античовешко управление в най-новата българска история".

От Позицията става ясно също, че според членовете на политическата формация, "оставка следва да подадат както и останалите лидери на т.нар. патриоти от ОП, така и цялото правителство, тъй като ясно показват неспособността си да се справят с тези проблеми.
„Възраждане“ подкрепя протестите на майките на деца с увреждания и тяхното желание за оставка на „уж“ вицепремиера Валери Симеонов. Категорично заявяваме, че такива хора нямат място във властта и че неговата оставка е животоспасяваща", се казва в призива на ПП "Възраждане".