9 казанлъшки преподаватели и един учител - доайен отличи Община Казанлък на официална церемония по награждаване в първия конкурс „Учител на годината“. Домакин на церемонията стана Художествената галерия в Казанлък, а всички поканени просветници преминаха по червен килим, застлал стълбите на институцията.
Жури от Община Казанлък е отличило деветимата наградени, сред общо 38 направени номинации от детски заведения и училища в общината.
Награди бяха присъдени в 3 направления: предучилищно, основно и средно образование.

Учители на 2018г. станаха Албена Бошнакова от ДГ №9“Слънчице“, Събина Ангелова-СУ“Екзарх Антим I“ и Светлана Ненкова-Профилирана природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“. Отличията им връчи лично Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова.
В категория, „Млад и успешен кадър“ заслужени аплодисменти получиха Виктория Гитева- ДГ №13“Мечо Пух“, Илко Илиев- ОУ“Мати Болгария“ и Георги Даскалов- Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“.
За „Цялостен принос в сферата на образованието“ бяха наградени Евгения Ангелова-ДГ №18“Пчелица“, Лилия Рачева- ОУ“Никола Вапцаров“ и Тошко Узунов от Профилирана хуманитарна гимназия „Свети Свети Кирил и Методий“.
На церемонията специално отличие Благодарствена грамота получи и дългогодишния преподавател по руски език Стойко Стойков. Негова статия за формулата на образованието стана и специалното обръщение на ксмета на община Казанлък към учителите.

„Училище се прави не с камъни.Учителят прави училището!“ С тези думи на патриарха на българската литература Иван Вазов, ветеранът преподавател Стойко Стойков се обърна към по- младите си колеги. Той им заръча да не подрязват крилете на учениците си и да бъдат търпеливи към тях, защото само ако има учители на които се кланяме, само тогава ще има и истинско образование“.


„Гордейте се и вие, че наследявате най-важната професия, която изгражда хора, държава, България!“, пожела Кметът на Община Казанлъкна местните просветници.
За настроението на церемонията допринесоха и талантливите възпитаници на преподавателите Марияна Мъгева, Стефан Христов и Елена Юлиянова.
Представители на местната законодателна власт, начело с председателя на Общинския съвет Николай Златанов уважиха церемонията.