И музей “Искра” отвори врати за виртуални обиколки

По примера на редица световни музеи и галерии и Исторически музей „Искра” в Казанлък отвори вратите си за виртуални обиколки от късната вечер на 1 април. Една много добра възможност за разглеждане на експозициите в музейната сграда на "Св. св. Кирил и Методий" 9, Музея на розата и пет от тракийските гробници в Долината на тракийските царе предоставя 360-градусова виртуална обиколка в сайта на музея. По време на виртуалния тур могат да бъдат разгледани всички експозиции, целите гробници с тяхната архитектурата, всички експонати в Музея на розата и в Историческия музей.

В музей „Искра“ виртуалните посетители могат да се докоснат до всички епохи представени в експозициите му, отделите Праистория, Античност, Средновековие, Нова история, Най – нова история, Етнография, Възраждане.

В Музея на розата акцент е производството на розовото масло, където са представени всички уреди, които служат за това, както и много архивни счетоводни документи на първите розопроизводители в Казанлъшкия край.

Виртуални обиколки могат да се направят още на Казанлъшката тракийска гробница в парк „Тюлбето” и на гробниците „Голяма Косматка”, „Оструша”, „Шушманец” и „Голяма Арсеналка”.

Всичко това може да видите на линка: https://www.muzei-kazanlak.org/index.php?option=com_content&view=article&id=495%3A-qq-&catid=55%3A2013-12-01-08-34-39&Itemid=28&lang=bg