Това е изводът за представянето на „Арсенал“ АД в пореднато и най- голямо специализирана международна изложба за отбранителна техникав България „ХЕМУС”.
Тя се провежда веднъж на две години, в последната седмица на месец май, на територията на Международен Панаир Пловдиви е под патронажа на Министерство на отбраната и Mинистерство на икономиката. Тази година изложбата бе открита лично от президента на България и върховен главнокомандващ БА ген. Румен Радев.
„Арсенал“ е традиционен участник в Експото.


След края му изпълнителният директор на „Арсенал 2000“ АД Христо Ибушев бе категоричен че „ след изложението „Хемус“ и по принцип, аз лично не се притеснявам за пазарите на „Арсенал“,защото марката се ползва с изключително добро реноме по света. Надежден партньор и запазена марка за качество, което е благодарение усилията на целия персонал на „Арсенал“.


Изпълнителният директор на търговското дружество „Арсенал 2000“ каза също, че по време на изложнието е имало изключително голям интерес към българското правителство, което ще инвестира милиарди за модернизация на армията ни чрез закупуване на изтребители, бойни машини и кораби.
В първия ден на изложението щандът на „Арсенал“ е посетен лично от президента на Република България Румен Радев. Държавният глава е дал висока оценка на представянето на „Арсенал“ и неговата продукция, като е изразил задоволство от работата на дружеството и от факта, че фирмата поддържа професионален персонал и се развива.
Президентът лично е поздравил всеки един от участвалите в изложението арсеналски специалисти .


Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е проявил интерес към въоръжението и част от боеприпасите,, произвеждани в „Арсенал“, както и към ATGL –L и ATGL-H, също продукт на фирмата.
Голям интерес по време на специализираната международна изложба за отбранителна техника са предизвикали сред посетителите от страната и чужбина произвежданите в „Арсенал“ компоненти – взриватели и барути.
Всички български предприятия от отбранителната индустрия се развиват много силно, каза за „Трибуна Арсенал“ Христо Ибушев.
Според него, тазгодишното издание на „Хемус 2018“ е затвърдило България като един от водещите доставчици за отбранителната индустрия, а „Арсенал“ е водещо и най- голямото дружество в тази индустрия.


За това говори и поредното участие на световен форум за „Арсенал“—най- голямото за тази година за отбранителната индустрия по света: френското изложение EUROSATORY, което се провежда в Париж.
Тази година е неговото 26-то издание.
То се провежда тази седмица- от 11-ти до 15-ти юни и в него българският ВПК се представя с общ павилион под егидата на Сдружнеие „Българска отбранителна индустрия“.