Хаджиеновци заминават за Германия

20 ученика от ПГ"Иван Хаджиенов" от 4 специалности, изучавани в училището - „Компютърна техника и технологии“, „Строителство и архитектура“, „Машини и системи с ЦПУ“ и „Мехатроника“ ще преминат триседмична лятна обучителна практика в германския град Дрезден, от края на юли до 13 август. това съобщават от училищната управа.

Практиката е по проект „CAD проектиране на нискоенергийни къщи”, на европейска програма „Еразъм +”и ще се проведе съвместно с немския обучителен партньор WBS - Dresden. Проектът отговаря на нарасналата потребност от висококвалифицирани технически специалисти в областта на компютърните технологии, програмирането и строителството

Пралено с това и през лятото в училището продължава работата по швейцарския проекта за дуално обучение ДОМИНО.

Той дава възможност младите техници да бъдат търсени специалисти във водещи фирми: „Арсенал” АД, „М+С Хидравлик” АД и „Гуала Кложърс Туулс“ АД.

Съчетанието на обучение и работа в реална работна среда, както и възможността за парично възнаграждение, е още едно предизвикателство и мотивация за учениците от 11 и 12 клас, които през учебната 2016/2017 г. ще се обучават по този проект. В него ще се включат и учениците от 9 и 10 клас, специалност „Машини и системи с ЦПУ“. Намерението на ръководството е проектът да обхване и специалност „Мехатроника“.