Големият Енчо Керязов откри изложба в Казанлък

Срокът за подаване кандидатурите на деца, които да бъдат подкрепени от фондация „Енчо Керязов”, се удължава до 15 януари 2020 година

Световноизвестният цирков артист, акробат и еквилибрист Енчо Керязов откри в Казанлък изложбата „Кукерландия”. Той присъства на вернисажа в качеството си на заместник-кмет на община Ямбол, която съвместно с община Тунджа, Художествена галерия „Жорж Папазов” и неправителствени организации организират фотоконкурса „Кукерландия”. Най-добрите фотографии, отразяващи кукерски фестивали, са включени в изложбата „Кукерландия”. Вече 16 години тя се подрежда в Ямбол по време на пищния маскараден фестивал в града, който тази година ще се проведе от 27 февруари до 1 март. Казанлъчани са щастливците, които могат да разгледат в Музея на фотографията 40 от селектираните през изминалите години снимки.

„В Казанлък съм бил през 1992 година и съм радостен да посетя града отново и да видя неговото развитие”, сподели Енчо Керязов по време на откриването на изложбата. „Бъдете здрави, бъдете обичани, бъдете дарявани и дарявайте”, каза носителят на „Сребърен клоун” от световния фестивал в Монте Карло, както и на още редица престижни световни награди, връчени му за неговото изключително майсторство в спорта и цирковото изкуство, както и за огромния му принос в подкрепа на даровити деца. Едно от тези талантливи деца, на което неговата фондация „Енчо Керязов” връчи Голямата награда в област „Изкуство” през 2017 година, е талантливият пианист от Казанлък Виктор Владков.

И тази година има подадени кандидатури от много населени места в България, включително и от Казанлък, сподели още големият спортист, артист и дарител Енчо Керязов. Срокът за подаване кандидатурите на децата за Годишните награди на фондацията се удължава до 15 януари, уточни самият той. Причината за това е, че има доста невалидни регистрации, поради факта, че кандидатурите трябва да се подават от институция – община, училище, читалище или други, а не от самите родители.

Иначе емоционалната и бляскава „Нощ на звездите”, която той организира в подкрепа на младите таланти на България, тази година ще бъде на 21 март в „Арена Армеец” и ще събере отново звезди от световен мащаб.

Преди да даде официален старт на изложбата "Кукерландия" Сребра Касева, началник на Кабинета на кмета на община Казанлък, подари на Енчо Керязов календар и книга, свързани с града и Долината, и го покани да гостува тук по време на традиционния Празник на розата. „Благодаря за поканата, ще дойда отново в Казанлък”, отзова се веднага големият Енчо Керязов.