Филиалите на Художествената галерия отварят врати и за лични събития Художествена галерия - Казанлък отваря своите филиали за лични празници и събития. Това обяви екипът на галерията в социалните мрежи:
“Скъпи приятели на Галерията, за нас си остава основна мисия да ви въвличаме в приключението Изкуство, като отваряме пространствата на филиалите ни за вашите лични празници и събития. Възползвайте се от отзивчивия ни екип, за да си създадете само ваше споделено пространство за срещи между приятели или офис на открито. Ние ще ви очакваме, за да бъдем ваши домакини, заедно в изкуството!”
Художествена галерия – Казанлък разполага с два филиала. Това са къщите музеи „Ненко Балкански” и „Дечко Узунов”.
Къща музей „Ненко Балкански” се намира на ул. "Генерал Радецки" 17. Обновената родна къща на казанлъшкия живописец, с построената към нея експозиционна зала, е открита през 1991 г. От 2021 г. две от залите ѝ са преобразувани в пространства за временни изложби.
Къща музей „Дечко Узунов” се намира срещу Куленската църква, на ул. „Княз Мирски“ 24. Родната му къща е възстановена по скици на художника от Община Казанлък още приживе, като е променена нейната локация. Къщата музей е открита през 1987 г. Съпругата му Олга Узунов и племенниците му Атанас и Христо Нейкови дарява на галерията негови творби от различни периоди на неговото творчество, част от които са подредени като постоянна експозиция. Къщата музей „Дечко Узунов“ разполага и с две зали за временни изложби.