Изложба, посветена на есента подредиха малките възпитаници от подготвителната група на детска градина „Буратино“, в „Арсенал“-Казанлък.
Експозицията е под надслов: „Есенни усмивки за вас, арсеналци“ и може да бъде разгледана във фоайето на Централния стол на дружеството.
Сред 22-те детски пана от апликаци, рисунки и смесени техники могат да се видят различни интерпретации на есента и есенни емоции, пресъздадени от детските очи исръчни ръце. Експозицията е специален есенен подарък за работещите в дружеството и родителите на „Буратинчетата“.
Тематичнатта „Буратинска“ есенна изложба ще може да се разгледа до средата на месец ноември. Тя е един от многото творчески жестове и предизвикателства за малките възпитаници на ведомствената детска градина, споделен с техните родители.

Директорката на забавачницата Стефка Ганчева е убедена, че провокирането на творческо мислене и въображение и от от най- ранна детска възраст, създава по-добри хора, затова тя и екипът й са посветили голяма част от заниманията в градината именно на тази цел.
От няколко месеца децата от „Буратино“ имат и специален Час по фантазия, който провеждат заедно с журналистката и създателка на детски приказки Милена Димова от Троян. В този час децата сами създават своя обща приказка, провокирани от зададена тема или отделни думи. Те са и автори на илюстрациите към тази приказка, на същия принцип: всяко дете оставя свой отпечатък и поглед към приказка с молив, бои, туш. приказката.
По този начин в часовете по фантазия децата от арсеналската детска градина, като малки последователи на Джани Родари, вече имат създадени две свои приказки: за Розовата долина, появила се в навечерието на последния Празник на розата и приказка за Летящата детска градина.Амбицията на деца и преподаватели, е тези приказки да оживеят в специална книжка с приказки на малките „Буратинчета“, която да се допълва с новосъздадените. Паралелно с книжката, в детската градина ще се работи и по друга интересна френска методика за развитие на асоциативното детско мислене- „Кутия на приказките“.
Според Стефка Ганчева, приказната терапия дава много възможности за работа с децата, както в посока на стопиране на детската агресия, така и в посока на развитие на усещането за състрадание, съпричастие и добрина.
Надеждите на деца и колектив е книжката им с приказки да се появи скоро на пазара, с помощта на благодетели и добри хора, а инициативата им да е заразителна: за малки и големи.