"Друсани" нападнаха  таксиметров шофьор от Кънчево

Употребили наркотични вещества младежи са нападнали 45 годишен таксиметров шофьор от казанлъшката фирма 155,. За нападението съобщават от ОДП на МВР.

Информация за нападението постъпва там 20 минути след полунощ.

Нападателите са наели таксито от село Горно Черковище малко преди полунощ, в посока Стара Загора .

В района на село Змеево, те заплашват таксиметровия шофьор с нож и го удрят. Водачът губи управлението на автомобила се блъска в посока на движението. Пътниците му отнемат мобилния телефон, парите с които разполагал- 180 лева и избягват от местопрестъплението.

Преминаващ шофьор подава сигнал към диспечер на таксиметровата фирма, собственик на таксито, за катастрофирала кола. От Казанлък тръгват няколко автомобила, за да помогнат на своя колега. Своевременно уведомяват и органите на реда. Пристигайки на място разбират какво се е случило. При проведените незабавни издирвателни мероприятия от органите на реда, полицията установява извършителите на около 300 метра от мястото на инцидента. Групата от 4-рима младежи, на възраст от 15 до 17 години, повикала второ такси, което да ги откара до Стара Загора. Тест е установил употреба на наркотични вещества от страна на младежите.

Установено е, че един от задържаните младежи- на 17 години, в момента е в период на пробация именно заради употреба на наркотици.

Пострадалият водач е от казанлъшкото село Кънчево, казва се Николай. В момента е добро състояние, с но с прорезни рани и изпрашен. Не е настанен в лечебно заведение.Младежите, нападнали таксиметровия шофьор са задържани в РПУ-Стара Загора за 24 часа. Образувано е досъдебно производство, по чл. 198, ал. 1 от НК. Работата по случая продължава.