С цвета на маслодайната роза и с елегантно изрисуван символ на града се кипри едно характерно за Казанлък място – павилионът за баници, мекици, питки и погачи на Улицата на услугите в Казанлък. Делото по преобразяване външния вид на баничарницата е на младежите от неправителствените организации „Юнайтед авангард артист” и „Младежки център за развитие – Взаимопомощ“. Те инициираха и проведоха кампания за събиране на капачки, средствата от които да бъдат използвани за обновление визията на сгради в Казанлък. Една от тези сгради, разкрасена пилотно в съответствие с идеята на кампанията "Капачки за Казанлък", е именно баничарницата в центъра на града, която от 1975 година предлага на своите съграждани вкусни закуски.

Втората постройка, която доброволците също пилотно са изрисували, е гараж в града.

В резултат на инициативата, която стартира през 2019 година, бяха събрани 1 тон и 100 кг пластмасови капачки, срещу които членовете на сдружение „Младежки център за развитие – Взаимопомощ” получиха 500 лева. Тези средства ще бъдат използвани за разкрасяване на сгради в града на розите. През 2020 година кампанията "Капачки за Казанлък" продължава, като намерението е отново да бъдат красиво изрисувани други сгради, посочени от гражданите.

Всеки, който прояви интерес към тази инициатива, може да се свърже с организаторите на кампанията на е-майл: capsforkazanlak@gmail.com, със заглавие "Рисуване по сграда" и точно местоположение с GPS-координати, площ и снимки на сградата.