15 февруари 2019 година е срокът за подаване на документи в бюрата по труда от студенти, които желаят да работят в Германия. Агенцията по заетостта стартира тазгодишния прием на документи за ваканционна заетост на български студенти в Германия, като за лятото на 2019 г. тя ще е по договореност с Федералната агенция по труда – Кьолн. Желаещите да се възползват от тази възможност могат да подават заявления по образец до 15 февруари т.г. в бюрото по труда, на чиято територия се намира висшето учебно заведение, съответно неговият клон или филиал, където се обучават.

Изискванията към кандидатите са да бъдат български граждани на възраст между 18 и 35 години, да са студенти в български висши учебни заведения в редовна форма на обучение и да не са последен курс на семестриално обучение. Младежите трябва задължително да имат добри познания по немски език и да са готови най-малко два месеца да работят в Германия.
Предложенията за работа са в сферата на селското стопанство, хотелиерството и ресторантьорството, фирми за почистване на помещения и индустриални обекти, вериги за бързо хранене, както и германските пощи.

Документите на поименно избраните за ваканционна заетост студенти ще бъдат подадени от германските работодатели директно в Централата за чуждестранно и специализирано посредничество – град Бон.