До 1 000 лева за лятна почивка ще задели всеки трети казанлъчанин, който има намерение да си направи кратка лятна ваканция.
Всеки четвърти или няма да почива и ще работи, или няма да почива, тъй като няма излишни средства за това. Данните са от последната, приключила в края на юни онлайн анкета на сайта zakazanlak.bg

Всеки 7-ми в допитването отказва да сподели колко смята да задели за лятна почивка, с мотива, че „му се държи сметка“.
Същото е съотношението и на гражданите, които планират да почиват, но по-скромно, заделяйки за това до 500 лева.

Процентът на тези, за които кефът няма цена е твърде малък, на фона на останалите, едва всеки 9-ти от запитаните дава такъв отговор.

Нито един обаче няма да почива това лято на далавера,като някой друг поема разходите му, а всеки 8-ми признава, че планира почивка, но няма представа колко ще му струва това.
На фона на започналото вече категорично лято, обобщението в началото на юли за летните планове на казанлъчани изглежда така: ще почиват, без да разточителстват.

Средно по 1 000 лева ще задели всеки, който планира лятна ваканция. Респектиращ остава броят на работохолиците и на хората, за които все още почивката е мираж. Като финансови възможности. Или поне добрата лятна почивка.

В новата ни анкета на сайта, през юли ви питаме:
Ще се подобри ли образованието с по- високите учителски заплати?
Вашият отговор може да дадете ТУК: