Благотворителен коледен базар организират в четвъртък -13-ти декември по обед въпитаниците и колективът на Детска градина "Буратино" в Казанлък.

Забавачницата се намира на територията на "Арсенал".

Целта на благотворителиня базар е набирането на средства за лечението на Магдалена Стоянова - Маги, която страда от муковисцидоза. Младата жена е една от 15-те българи, които спешно се нуждаят от трансплантация на бял дроб.

Маги е родител на две прекрасни момчета от детска градина "Буратино" - едното на 6, а другото на 3 години.

"Решихме да станем част от голямото Добро за Маги, тъй като тя е един изключително грижовен родител и много е помагала на детската градина",каза директорката на "Буратино" Стефка Ганчева. Предлаганите на коледния базар сувенири- картички, малки коледни подаръчета и други празнични атрибути са изработени от деца, родители и колективът на детската градина.

Децата на Маги Стоянова също участват със свои сувенири в базара.

Всички средсатв, които се съберат от продажбата на сувенирите ще бъдат предадени за лечениото на младата жена. Освен чрез коледния благотворителен базар в четвъртък, 12 часа, на територията на детдсокот заведение още от есента са разположени и специални благотворителни кутии, в които също се събират средства за лечението на Маги.

Колективът на забавачницата е част и от друга добра кауза- за събиране на пластмасови капачки, като парите от тях също ще се предадат за лечението на младата майка.

Останалите и неразпродадени от Коледния базар сувенири ще се предлагат в следващите няколко дни във фоайето на Централния стол в "Арсенал, където всеки, който иска да остави своята лепта за живот, може да си закупи красота, създадена от деца.

В помощ на Маги и нейното лечение бяха огранизирани поредица от благотворителни прояви в Казанлък. Арсеналци също станаха част от голямата подкрепа и кауза за живот за своята колежка Маги, като в специалан кампания бяха събрани над 18 хиляди лева.

Ако искате да сторите добро, отзовете се на базара!