Възпитаничката на казанлъшката Художествена гимназия Дарина Янева реди своя изложба - живопис в Градската художествена галерия на 19 юли. Експозицията от платна на Дарина носи името "Магични пътеки" и показва пъстрия творчески свят на художничката, оставила много приятелства и слънчеви дири в Казанлък.

Официалното откриване на изложбата е от 18 часа .

Дарина Янева е създателка на Академия ДАЯ.

Тя и съпругът й Андрей Янев са удостоени от Съвета на европейската научна и културна общност със Сертификат и значка "Златна книга" за принос в развитието и представянето на българската култура.

Художничката реди свои пастели от Хърватска – Адриатическия бряг, от Балчик, Мелник, Тоскана, от градините на Моне в Живерни /Франция/ – място за поклонение на любителите на изкуството, както и такива, родени от въображението ѝ - слънчеви градини, улици в стари градове, източни брегове, зидове, проблясъци в морето, заливи, разливи, юлски лавандули, храмове на водата, кипариси, пинии; опити за улавяне силата на тишината и посланията на слънцето.

Освен с техниката на сухия пастел, Дарина Янева работи и акварел, маслена техника, молив, както и монументални керамични пана и стенописи.