Среща-дискусия на тема "Да спрем 30-годишния преход към дъното" организират от Сдружение "Солидарна България" и Колектив за обществени интервенции на 11.04.2019 г. (четвъртък) от 17:30 часа в Дом на културата Арсенал в Казанлък.
Срещата е със свободен вход и в нея ще участват икономическият експерт : Ваня Григорова от Солидарна България и КТ "Подкрепа", политологът Страхил Делийски от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и икономистът Огнян Касабов от Колектив за обществени интервенции и други.
Фокус на срещата ще бъдат политическите решения и реформите в България, довели до изпадането на страната ни на дъното по почти всички ключови социално-икономически показатели. Какви са възможните краткосрочни и дългосрочни решения за справяне с бедността, неравенството и социалното разслоение и ниското заплащане за голямо мнозинство от работещите хора в страната?
Ще бъдат представени конкретни предложения за промени в законодателството - в данъчните закони и в Трудовия кодекс, които да бъдат в интерес на работещите хора. На форума ще се изнесат официални данни за реалното разпределението на доходите, които опровергават мита за високата средна заплата.
Срещата в Казанлък е част от национална обиколка под мотото "Да спрем прехода към дъното", в рамките на която ще бъдат посетени шест града в страната.