Да си направим аромат и да усетим обаянието на розата Може всеки да го направи в съботния ден, на 5 юни, когато от 10:00 до 18:00 часа в Музея на розата ще бъдат изложени парфюмерийни продукти с аромат на роза. Почитателите на розовия цвят ще могат да се запознаят с историята и традициите, свързани с българската маслодайна роза.
Програмата от Празника на розата 2021 предлага днес, 1 юни, малките палавници да отпразнуват своя празник с Празнично утро от 10:00 часа в парк “Розариум“, а от 19:00 вечерта на площад „Севтополис“ ще дефилират малките „Принцеси на розата“.
В Музея на фотографията от 18:00 часа на 3 юни, казанлъшки фотографи ще представят своя поглед от „Долината в обектива“.
Тържественият водосвет за благоденствие и официалната церемония по издигане знамето на град Казанлък ще бъде в 10:00 часа на площада в петък, 4 юни, а същата вечер от 20:30 часа спектакълът на тържественото коронясване на Царица Роза.
В съботния ден, 5 юни, от 11:00 часа в Етнографския комплекс „Кулата“ ще бъде представен ритуалът „Розоварене“ под наслов „Наследството на Долината“, а вечерта от 20:00 часа по улиците на Казанлък ще дефилира Царица Роза 2021.
Разнообразна програма очаква казанлъчани и гостите на града в рамките на тазгодишния Празник на розата.