Дългогодишната учителка и автор на детски книги Цвета Бонева представя последната си книга „Послания от Лафландия“. Творбите й са подписани с псевдонима Цвета Пилигрим. „Послания от Лафландия” е екопомагало за чаровници от 5 до 10+ години.

„Определям себе си като човек с несломим дух и неподправена жизнерадост. Живея по законите на красотата и хуманността. Пацефист съм по душа и непоправим алтруист. Вселенският разум води сърцето ми, а Божиите закони определят битието и съзнанието ми. Философията на прошката е основен двигател в общуването ми с хората”, разкрива за себе авторът на помагалото „послания от Лафландия“.

За себе си Цвета Пилигрим споделя, че е родена в града на младостта - Димитровград. Тя е завършила Софийски университет “Климент Охридски“, специалност „Педагогика“. Обича театъра и киното. Страстта й към четенето на книги е пословична. Гражданското образование е нейната най-голяма слабост, а пътешествията я зареждат с оптимизъм и хармония.

Омъжена е и има две дъщери и двама внука.

Премиерата на новата й книга е на 21 октомври от 17.30 часа в Музея на розата със съдействието на омбудсман Гинка Щерева и ИМ Искра.