Казанлъшката премиера на постановката на Николай Гундеров, който е и автор на текста - импровизации по популярния роман на Александър Дюма, събра първата си публика на местна сцена снощи. Преди седмица постановката спачели Голямата награда на публиката на Първото издание на Фестивала на Европейския пътуващ театър в Сливница. Премиерата е посветена на 17- я рожден ден на професионалната трупа, наследник на традициите на Народно читалище "Искра", който Театърът празнува днес.

Безмерният талант на Гундеров, който преди година постави тук и "Фенове" на Елин Рахнев, подари на Театъра на Казанлък, общинската трупа с името на Любомир Кабакчиев, зашеметяващо представление - тънките преходи от смешното към тъжното, от закачката към дълбокия размисъл, изплетоха фината плетка на приятелството, така топло, забавно, уютно и успяващо, каквото има само в детството, в книгата и в мечтите. Деликатните закачки с абсурда на съвремието - иронията в любовта, безобидното боричкане за малки победи, свирепото налагане на бездарното его над игривата свобода на таланта...., всичко това го има в "Тримата мускетари" на Николай Гундеров...И още, и още, и още...

За пръв снощи на казанлъшка сцена излязоха Ивайло Драганов, в ролята на Д Артанян, новият актьор в общинската трупа "Любомир Кабакчиев" и старозагореца Александър Бориславов.

Уникалният творчески подход на Гундеров, който жонглира точно с безброй изразни средства от всички жанрове на изпълнителското изкуство, извади на сцената дори техническия екип на представлението. Така помощник режисьор, реквизитор, гардеробиер и дори, сценичните работници показаха артистичен талант, провокиран от тази режисьорска хрумка.

Дъщерята на Любомир Кабакчиев, Петя, в неделя специално дойде до Казанлък, да пожелае успех на трупата и изпрати снощи кошница с цветя. Цветя от Община Казанлък, политически партии, кандидати за кметове и кошница от директора на Театъра, зарадваха актьорите във вечерта на премиерата.

Много аплодисменти останаха в сърцата на зрителите на спектакъла, голяма част от които на тръгване, споделиха, че ще дойдат да го гледат пак.

Гост на премиерата бе обичаният български актьор - Филип Трифонов, Фипо.