Отново детските спектакли са акцент в априлския афиш на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък. От четирите спектакъла за месеца – три са за най-младата публика.
Първото представление е на 7 април. Това са „Премислени измислици“ – постановката е на Димитър Гаврилов, с учестието на Олена Шидерова и Димитър Гаврилов.
„Пролетни игри с деца добри“ е второто детско заглавие, което е с участието на Ирена Дунавска и Мара Бонева. То ще бъде представено на 21 април.
На 25 април е второто представление на първото премиерно издание на казанлъшките театрали за 2023-та – „Марко Тотев в живи картини“, чиято премиера бе на 30 март. Тя бе включена и в програмата на тазгодишните „Чудомирови празници“. Автор и режисьор на спектакъла е Николай Гундеров, в него участват Георги Атанасов, Ирена Дунавска, Милен Вангелов и Светлана Бургазова, както и самият автор.
На 28 април, на казанлъшката театрална сцена отново ще бъде представена „Спящата красавица“, по едноименната приказка на братя Грим. Постановката е на Димитър Гавраилов, участват Светлана Бургазова, Димитър Гавраилов, Ирена Дунавска и Георги Атанасов.