Проектът Бузлуджа е приоритетен проект за община Казанлък. Той е една добра идея. Той не е нито политически, нито идеологически проект, а стратегически проект за общината, който би могъл да даде нови възможности за туристическо развитие на региона.това е шанс, който трябва да използваме.
Това заяви кметът на община Казанлък Галина Стоянова пред членовете на Съвета по туризъм, по повод лансирания и пред премиера на Република България Бойко Борисов проект на арх. Дора Иванова за консервация на паметника на Бузлуджа и превръщането му в Монумент на времето.

Проектът на възпитаничката на Берлинския технически университет е от миналата година, когато е оценен с отличен от професорите по архитектура в Берлин, както и от Съюза на архитектите в България.
Преди седмица, по време на откриването на Музея на розата в Казанлък резюме на проекта бе връчено на премиера Бойко Борисов. Той бе категоричен, че „трябва да се спре разрухата“ и декларира готовност за разговор по този повод.

Във вторник, 14 юни в Министерството на културата предстоят разговори по проекта между министъра на културата Вежди Рашидов, съветника му проф. Николай Овчаров, автора на проекта арх. Дора Иванова, кмета на Казанлък Галина Стоянова и председателя на Съюза на архитектите в България. арх. Георги Бакалов.