Брой 241, изпълнен със събития, личности, емоции

Новият брой на вестник „Трибуна Арсенал“ отново пътува към своите хиляди читатели. И отново в него те ще намерят четива, които да ги развълнуват, да им позволят да опознаят хората в своя град, да научат нови и малко известни факти за велики личности.

За поредното успешно представяне на „Арсенал“ АД на Международното изложение за отбранителна техника и технологии „Хемус 2020“ разказва 241-вото издание на „Трибуна Арсенал“. Разказваме и за една родолюбива инициатива, която се осъществи и с подкрепата на Местна коалиция „Алтернативата на гражданите“ – Казанлък да има своите гвардейци.

20 години приятелство, 20 години, в които разстоянието от 13 хиляди километра е само математическа величина. Духовната връзка между Казанлък и Япония. За да бъдат отбелязани две десетилетия на Световния български фестивал в Япония, в Казанлък пристигна посланикът на Япония у нас Н. Пр. Нарахира Хироши, по покана на генералния директор на „Арсенал“ АД инж. Николай Ибушев.

С героя на още една годишнина ви срещаме в новия брой – 55 трудови години направи в „Арсенал“ един от неговите ценни специалисти – Нина Янчева. Трогателно и емоционално тя отбеляза последния си работен ден във фирмата, благодарение на тържеството, с което ръководството на фирмата и нейните колеги я изненадаха.

Има и такива хора, и те отново са арсеналци – кръводарителите. Винаги са на линия и помагат, без да се замислят, когато трябва да се спаси човешки живот. Хвала им за човещината и съпричастността! С част от голямото и сплотено семейство от кръводарители ви запознаваме в новата „Трибуна Арсенал“.

Една емблематична фигура в Казанлък, чието име се е превърнало нарицателно за кулинарен майсторлък, присъства с весели и забавни истории във вестника. За прочутия някога готвач Бай Вълчан споделя неговият син Цанко Вълчанов.

И още един интересен арсеналски кадър, чиито заслуги го поставят в новата Алея на трудовата слава, ще ви създаде настроение и приятни емоции. Стрелецът Румен Велев.

Както винаги, на 8 страница присъства личност, останала в световната история със своето дело. Този път това е норвежкият полярен изследовател, океанограф, дипломат, хуманист, международен деец и приятел на Българя Фритьоф Нансен.

Приятно четене на тези и още любопитни четива в електронния вариант на вестника: https://www.zakazanlak.bg/archive/%D0%91%D1%80%D0%BE%D0%B9%20241.pdf и в неговото хартиено издание от 9 октомври 2020 година.