Близо 2 млн. лева за ремонт на пътя Павел баня-Горно Сахране

Започна ремонтът на 4,9 км от път II-56 в участъка между Павел баня и Горно Сахране /от 12-и до 17-и км/. Инвестицията е за близо 1,98 млн. лв., а средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Предвижда се ремонтните дейности да приключат до края на годината.

Второкласният път пресича Подбалканския път I-6 Калофер - Казанлък и осъществява връзка на пътуващите през прохода Шипка към Пловдив. Трасето е основна пътна комуникация за едно от най-големите дървообработващи предприятия у нас в с. Горно Сахране. С обновяването му ще се подобри връзката и с балнеоложкия курорт Павел баня и етнографския комплекс „Дамасцена“ в с. Скобелево и ще се повиши безопасността на пътуване.

Проектът предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, почистване на крайпътната растителност за осигуряване на необходимия габарит на пътя. Отсечката ще е с нова хоризонтална маркировка и пътни знаци.

Изпълнител е Обединение „ТРЗП СТАРА ЗАГОРА“ /с участници „ТРЕЙС БГ“ ЕАД и „ПРОМАКС“ ЕООД/, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа в област Стара Загора.