Казанлъшкият Зумба инструктор Гергана Начева ще проведе два благотворителни класа по Зумба в понеделник и вторник. Благотворителната инициатива е в помощ за събирането на средства за лечението на Моника. Моника Михайлова е от Стара Загора и за нея се търсят СПЕШНО още 37 505,94 лева. За това Начева решава да помогне, а всички включили се в класа могат да заделят и нещо за Моника.

Млада жена – само на 32 години, разполага буквално с броени дни, за да се оперира в чужбина от тежка диагноза – кисти в гръбнака. Лечение за това в България няма.

За Моника от Стара Загора шансът за живот е операция в чужбина – най-близката възможност е клиника в Кипър срещу 80 хиляди лева. Отговорът от Комисията за лечение в чужбина обаче още не идва, защото там били в отпуска! Затова Моника спешно се нуждае от Вашата помощ.

Моника Михайлова разбира тежката диагноза само преди 2 месеца. Вариантите пред нея са два - или операция, или живот с болка в инвалидна количка.

Диагнозата е поставена в Американския институт за гръбначна хирургия. Там се съгласяват да оперират Моника в Кипър на 29 септември. Преди месец тя внася документите си в Комисията за лечение в чужбина, откъдето могат да отпуснат до 80% от непосилната за жената сума. Отговорът обаче се бави.

Благодарение на многото благотворителни акции Моника вече е успяла да направи предварителната вноска за клиниката в Кипър. Трябват обаче още 60 хиляди лева, а време няма.

Моника отглежда сама 11-годишната си дъщеря, която въпреки всичко има сили да се усмихва.

/използвана е информация и от Нова ТВ/