Бъдещ инженер  улови Богоявленския кръст в Казанлък

Рекорден брой смелчаци се хвърлиха за Богоявленския кръст във водите на Старата река в Казанлък. 27 младежи и млади мъже бяха благословени от свещеник Иван от църквата „Свети пророк Илия“ за богоугодното дело.Честта да улови кръстта се падна на 22 годишния студент от Казанлък Милен Радков.

Милен скача за него за пета поредна година година, но за първи път успява да го улови. Честиитят младеж и благословен младеж пожела на казанлъчани здраве и щастие и изрази надежда за една по-добра година.
Милен Радков е бивш възпитаник на ПГ „Иван Хаджиенов“ в Казанлък, а сега студент в Габровския технически университет, специалност „ Компютърни системи и технологии.“
Подаръци от общината и обяд от местен бизнесмен получиха всички, скочили за кръста мъже и младежи.


Своебразен рекордьор в битката за кръста бе 14 годишният Димитър Атанасов от Казанлък, който скача за кръста от 7 годишен. Досега обаче това е правил в Калофер, а за първа година скача във водите на Старата река. Още един 14 годишен младеж, днес се бори за кръста- Николай Атанасов, който бе и най- младият участник. „Ветеранът“ бе 38 годишен мъж, също от казанлък.Кметът на община Казанлък Галина Стоянова поздрави скочили за кръста мъже и младежи и всички граждани, като пое ангажимент догодина Богояленското хоро, което смелчаците играят във водите на реката да е с народни носии и бродирани ризи, които Общината ще осигури за всички, нагазили в студените води на Старата река.
По традиция след ритуалното хващане на кръста се изви и голямо Богоявленско хоро.